vleessoorten

Wij besteden veel zorg in het selecteren van leveranciers met de hoogste kwaliteit vlees en dat proeft u direct. Op het lamsvlees na, wat uit Nieuw Zeeland komt, leveren wij vlees uit eigen land. Ons rundvlees komt van koeien, die in Noord-Brabant grazen. Wij leveren de volgende vleessoorten:


kalfsvlees

Kalfsvlees is een mooi product. Het licht blanke vlees is heel fijn en mals. Met kalfsvlees kunnen heerlijke gerechten bereid worden. Door zijn fijne zachte smaak heeft het nauwelijks kruiden nodig. U kunt denken aan bijvoorbeeld Italiaanse gerechten zoals vitello tonnato, tagliatelle met kalfsoesters en saltimbocca alla romana. Maar ook een krokante kalfsschnitzel is niet te versmaden.

Afhankelijk van het stuk kalfsvlees geldt een andere bereiding. U kunt hier terecht voor een aantal suggesties, bereidingswijzen en recepten.


rundvlees

Ons rundvlees wordt door onze vaste boer in Brabant geleverd. Zijn verantwoorde en  goede zorg voor de runderen kunt u proeven. Geen mega-stallen en massaproductie, maar een ambachtelijk product. Rijk aan smaak en vitamines en mineralen. Rundvlees is veelzijdig en zeer vaak terug te vinden in verschillende gerechten. Van hachee, boeuf  bourguignon tot prachtige malse tournedos met mosterdroom. U kunt bij ons ook terecht voor rundvleesgehakt van hoge kwaliteit en smaak. Vraag gerust uw slager naar ideeën voor gerechten en bereidingstips.


varkensvlees

Varkensvlees is lichtroze van kleur en wordt vaak verwerkt tot vleeswaren, zoals ham en spek. Doordat varkensvlees meer vet dan rund-, kalfs- en lamsvlees bevat heeft het vlees extra smaak en dat zorgt ervoor dat het minder snel droog wordt. Magere soorten varkensvlees – zoals fricandeau, hamlappen, schnitzels en oesters – bevatten net zo weinig vet als mager rundvlees en zijn een ware traktatie. Bekende gerechten met varkensvlees zijn: varkenshaas saté, wienerschnitzel, varkensrollade en spare ribs. Bij slager traiteur Dennis Kuijler staat de kwaliteit van het varkensvlees voorop. Met zorg hebben we onze leveranciers gekozen en controleren continu naar de kwaliteit van het vlees.


Lams

Lamsvlees is mals en heeft een heerlijke uitgesproken smaak. De licht pittige smaak geeft het lamsvlees een eigen karakter, met diverse culinaire mogelijkheden. De smaak is ook afhankelijk van de leeftijd van het lam: hoe ouder het lam, hoe sterker de smaak. Veel mensen vinden lamsvlees een lekkernij om in een restaurant te eten, maar u kunt het ook makkelijk thuis zelf bereiden. Bijvoorbeeld lamskoteletten in knoflookolie of gebraden lamsbout.


Gevogelte

Wij vinden het belangrijk dat ons gevogelte niet getumbled is. Dat betekent dat de kip na de slacht niet in een bad van vocht en eiwitten wordt gelegd. Dit wordt ook wel eens een waterkip genoemd. Daarnaast werken wij niet met plofkippen, maar met eerlijke en vooral smakelijke scharrelkippen en dat proeft u direct. De kip smaakt zoals kip hoort te smaken. U kunt bij ons terecht voor kipfilet, kippendijen voor heerlijke saté, kippenbouten en natuurlijk ook hele kippen. We leveren naast kip ook allerlei soorten gevogelte. Aarzel niet om ons uw wensen kenbaar te maken. Dat kan in de winkel, maar u kan ook telefonisch of per email contact met ons opnemen.


Wild

Tijdens het wildseizoen leveren wij verscheidene verse wildproducten aan. Wild is de laatste jaren steeds populairder geworden in restaurants, maar gelukkig wagen steeds meer thuiskoks zich aan dit prachtig product. Denk hierbij aan de fijne smaak van ree of wild zwijn. Hier geldt ook bij dat we graag uw wensen vernemen. U kunt bij ons een breed assortiment aan wild bestellen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

locatie

  • 't Kleine Loo 402
    2592CK Den Haag

contact

openingstijden

  • ma t/m vr 08.30-17.30 uur
  • zaterdag 08.00-17.00 uur

volg ons